Stránka 1 z 1

Brambory podle Jacques Pepin

PříspěvekNapsal: 19 srp 2010, 22:13
od Brutzel-Svejk
Brambory podle Jacques Pepin
bývalého kuchaře Charlese De Gaula

Suroviny:
Množství je pro orientaci poměru kolik čeho, to si upravte podle počtu strávníků.
1 kg lojových brambor, nebo jak je doma psáno - na salát
sůl
pepř
3 hrnky slepičího vývaru
3 lžíce másla
2 – 3 lžíce petrželky

Brambory dejte do hluboké pánve, přidejte sůl a pepř a zalijte je vývarem, přidejte máslo, zakryjte pokličkou a vařte, až jsou brambory skoro měkké. Sundejte poklici a vařte dál, až se vývar odpaří. Potom ďobněte do každé brambory vařečkou nebo lžicí a udělejte dírku. Ale nerozmačkejte je. Teď nastane opékání místo vaření, až brambůrky na povrchu zhnědnou.
Znova přisolte a připepřete, jak je libo. Podávejte ozdobené pažitkou.
Další recept je také od něj.
Doposavad jsem všude slyšel, že restované brambory se musí nejdřív uvařit, nejlépe ve slupce.
Tak takhle to dělá Mistr:
Nakrájí syrové brambory na kousky asi 1.5 – 2 cm velké, rozpálí na pánvi olej a do něj vrzne brambory. A smaží a otáčí, až jsou zlatohnědé. Kouzlo je v tom, že tyhle brambory snadno změknou.