Stránka 2 z 2

Re: Bramborový salát pro Vánoční stůl

PříspěvekNapsal: 12 pro 2011, 08:05
od Dag
Ano, Mánku, to je dobrý tradiční bramborový salát, na který mám celoročně chuť, protože se dá jíst i třeba jen s rohlíkem.
Ale já si myslím, že salát k rybě, nebo k vánočnímu řízku má být bez přídavku salámu. Už jenom proto, že tu lahodnou rybu, či pozorně smažený řízek jen doplňuje.

Re: Bramborový salát pro Vánoční stůl

PříspěvekNapsal: 12 pro 2011, 15:47
od drobek
Jago, ano a ještě jednou ano:"Teprve teď opatrně promíchám stěrkou, spíše jen jakoby prokypřím." CC
Tak se s tím má zacházet, jinak se to rozpatlá. banan; Málem bych zapomněl, Firma Hellmans je zřejmě jiná doma než tady. Majonéza Hellmans je v americku považována za jeden z největších fujtajblů. My kupujem Knorr z olivového oleje. Ostatně stačí srovnat jogurty, no podle Evropské unie se tomu jogurt říkat nesmí, :lol: od firmy Danonn. Tady je to podivný třesoucí se krém vyrobený převážně ze škrobu, ten evropský má aspoň jogurtovou chuť. :AB
Mánku, zapomněl jsem a opravuji se, Jihomoravský salát, nikoli Moravský. CC Oni ho tam opravdu takhle dělaj, viz úvodní poznámka o bufíku u brněnského nádraží.
Jo a v sekci příloh z brambor je Švejkův starogermánský salát, další recept. Fakt je, že se mi nádherně povedlo rozpoutat debatu. Úspěch veliký BB

Re: Bramborový salát pro Vánoční stůl

PříspěvekNapsal: 12 pro 2011, 16:03
od Mánek
Dag, když dohromady se to u nás jí jenom na štědrovečerní večeři, potom každé zvlášť. :D

Drobku, to nic, ony se určitě najdou i ještě horší blafy, než z toho brněnského bufetu! :AD

Re: Bramborový salát pro Vánoční stůl

PříspěvekNapsal: 12 pro 2011, 16:07
od drobek
Mánku, určitě, a to mně uklidňuje. Mentální seznam míst kde nejíst v mé chabé paměti vzrůstá přímo geometrickou řadou. :lol: