Citronové rizotto

Citronové rizoto
autor Brutzel-Svejk
200g mléčné ryze nebo italská risotto rýže
1 šalotka
zeleninový vývar
2 PL olivového oleje
máslo z lednice
parmezán
šťáva z poloviny citronu nebo hrst pokrájené MELISSA OFFICINALIS
Šalotku zesklovatět na 2 PL oleje, rýži vsypeme do kastrolu a lehce opražíme.Vlijeme zeleninový vývar, tak aby byla tímto pokryta. Za stálého míchání (asi 20- 25 min) vaříme do poloměkka (někdy je třeba přidat trochu vývaru). Pak dodáme studené máslo a parmezán (zamíchat). Přikryté pokličkou stáhnout z ohne a nechat v klidu. Rýže má být jako nudle "Al Dente". Nakonec dáme šťávu z poloviny citronu nebo hrst pokrájené MELISSA OFFICINALIS.
Poznámka:
MELISSA OFFICINALIS
http://www2.arnes.si/~mborion4/fkg/seminar/melissa.htm
autor Brutzel-Svejk
200g mléčné ryze nebo italská risotto rýže
1 šalotka
zeleninový vývar
2 PL olivového oleje
máslo z lednice
parmezán
šťáva z poloviny citronu nebo hrst pokrájené MELISSA OFFICINALIS
Šalotku zesklovatět na 2 PL oleje, rýži vsypeme do kastrolu a lehce opražíme.Vlijeme zeleninový vývar, tak aby byla tímto pokryta. Za stálého míchání (asi 20- 25 min) vaříme do poloměkka (někdy je třeba přidat trochu vývaru). Pak dodáme studené máslo a parmezán (zamíchat). Přikryté pokličkou stáhnout z ohne a nechat v klidu. Rýže má být jako nudle "Al Dente". Nakonec dáme šťávu z poloviny citronu nebo hrst pokrájené MELISSA OFFICINALIS.
Poznámka:
MELISSA OFFICINALIS
http://www2.arnes.si/~mborion4/fkg/seminar/melissa.htm