Stránka 1 z 1

Houbové rizoto

PříspěvekNapsal: 23 čer 2012, 15:36
od Brutzel-Svejk
Houbové rizoto
autor Brutzel-Svejk

200g mléčné ryze nebo italská risotto rýže
1 šalotka
zeleninový vývar
2 PL olivového oleje
máslo z lednice
parmezán
hrstku sušených nebo čerstvých hub nejlépe praviků

Šalotku zesklovatět na 2 PL oleje, rýži vsypeme do kastrolu a lehce opražíme. Přidáme hříbky a vlijeme zeleninový vývar, tak aby byla tímto rýže pokryta. Za stálého míchání (asi 20- 25 min) vaříme do poloměkka (někdy je třeba přidat trochu vývaru). Pak dodáme studené máslo a parmezán (zamíchat). Přikryté pokličkou stáhnout z ohne a nechat v klidu. Rýže má být jako nudle "Al Dente". Jako přílohu kousek kuřecích prsou ci jiného minutkového masa. HP

risotto0.jpg
risotto0.jpg (139.96 KiB) Zobrazeno 3269 krát


risotto.jpg
mnam
risotto.jpg (125.16 KiB) Zobrazeno 3269 krát