Suroviny:
2 hrnky rýže
2 rajčata, ty rozmixujeme na kaši, můžeme ale taky použít protlak
1 středně velká cibule, pokrájená na drobno
3 stroužky česneku, nakrájené na plátky
1 hrnek hovězího vývaru
nať koriandru nebo petrželky sekaná na drobno
čerstvé pálivé jalapeňo, nebo feferonky. Papriky postačí množství podle chuti, ale taky tam nemusí být vůbec
1 mrkev nakrájená na kostičky
50 g sterilovaného hrášku, ale taky můžete použít konzervu, směs mrkve a hrášku, nebo mražené.
olej
sůl
V litinovém kastrolu rozpálíme olej, nasypeme suchou přebranou rýží a pražíme, až rýže začne ztrácet barvu, přidáme cibuli, za chvíli i česnek a na prudkém ohni za stálého míchání pražíme dál.
Rýže sklovatí, cibule a česnek začne zlátnout. Přidáme rozmixovaná rajčata, zamícháme a smažíme dál asi 3 minuty.
Pak přidáme celé papriky, vývar, koriandr (petrželku), mrkev a hrášek.
Když se to začne vařit, zmírníme oheň na minimum, přikryjeme a bez odkrývání dusíme 20 minut.