700 g červeného zelí (menší hlávka)
4 PL omastku
1 PL mouky
3 – 4 lodyhy rebarbory
1 dl vřící vody  - s vodou opatrně, jen dle potřeby
Cibule
Sůl, cukr
V rendliku rozehřeji omastek, přidám pokrájenou cibuli, nechám zesklovatět. Přidám pokrájené červené zelí (odstranil jsem košťál a hrubé nervy.) Podliju trochou vřící vody. Osolím a nechám dusit. Na pánvi rozpálím mírně omastku, orestuji rebarboru, zapráším moukou, mírně přismahnu a přidám do zelí. Podusím vše k měkkosti, dochutím a podávám. 
Kdo je ve při s moukou, může jen orestovat rebarboru, vrazit ji do rendliku a přidat jemně postrouhaný brambor.
Jak získat červené zelí: Uchopíme hlávku zelí a předčítáme ze Slovníku nespisovné češtiny tak dlouho až zelí zrumění.  Pokud je zelí polského či slezského původu použijeme  Slownik polskich prekleństw i wulgarzymów.
Neuspějeme-li zajdeme do obchodu.
			
		