Houby na rožni

Houby na rožni

Příspěvekod drobek » 23 srp 2010, 22:07

Houby na rožni

60 dkg tvrdších masitějších hub
15 dkg prorostlé slaniny
2 menší cibule
1,5 dl oleje
pikantní grilovací koření
sůl.

Silnější plátky hub nebo celé menší klobouky dusíme asi 10 minut pod pokličkou na oleji.
Potom houby napichujeme střídavě s plátky slaniny a cibule na grilovací jehly, potřeme olejem, ve kterém jsme rozmíchali grilovací koření a sůl a opékáme asi 10 minut na grilu nebo na grilovací pánvi.
Během opékání je potřeba houby otáčet a potírat olejem.
Příloha: Chléb nebo zeleninový salát.
UPOZORNĚNÍ ! Houby bez předchozího podušení opékané na rožni často vyvolávají trávící potíže hlavně u dětí. Opékání samo o sobě nestačí na dostatečnou tepelnou úpravu.
Skleróza je nejkrásnější choroba. Nebolí a každý den se člověk dozví něco nového.... (Aurelius Augustinus)
Uživatelský avatar
drobek
Spokojený důchodce
Spokojený důchodce
 
Příspěvky: 1873
Registrován: 17 srp 2010, 14:59
Bydliště: Skalka 1946; 56002 Česká Třebová

Zpět na Ostatní maso

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků

cron

x