Stránka 1 z 1

Pepíčkovy brambory se slaninou, na jehle

PříspěvekNapsal: 18 srp 2010, 16:27
od Brutzel-Svejk
Brambory se slaninou, na jehle
Autorem receptu je Pepicek z Labuznik.com

Suroviny:
1 kg středně velkých raných brambor
sůl
pepř
250 g anglické slaniny
mletá sladká paprika
500 g cibule
kmín
máslo

Neloupané brambory důkladně okartáčujeme pod tekoucí vodou a nakrájíme na plátky silné 1/2 cm. Rozložíme je, osolíme a opepříme. Slaninu nakrájíme na tenké plátky zhruba stejné velikosti s bramborami a posypeme paprikou.
Oloupanou cibuli rozebereme po vrstvách a lehce posypeme kmínem. Přísady střídavě napichujeme na jehlu. Začínáme a končíme plátkem brambory.
Takto připravenou směs potřeme tekutým máslem a pevně zavineme do alobalu. Položíme na rošt a pečeme zhruba 15 min.