Já dobře vím jaké možnosti vaření ve woku přináší. Ale wok potřebuje opravdu výkonný zdroj tepla a ne každý ho má. Když jsme ještě vařili na plynu obyčejný hořák na to nestačil.
Teď máme sklo keramickou desku a to už vůbec nejde a indukce je co do příkonu tepla vlastně to samé.
Řešení bych viděl buď ve speciálním hořáku který má právě Joži, nebo jak jsem to v poslední době viděl v televizi gril který má v roštu "otvor" kam se dá wok vložit a pak už to tedy funguje jak má.
Sám teď váhám jaký gril si pořídit, protože si nejsem jist jestli má lokomotiva vydrží ještě jednu sezónu, byla moc levná, ze slabého plechu.
Tak co teď? Moc se mi líbí zahradní krb, je o sice hezké, ale nemá víko a bez něj to moc nejde. Navíc ten speciální rošt pro wok to taky nemá.
Druhá varianta na kterou uvažuju je plynový gril. Výhodou je, že nemusím čekat až se mi uhlí rozpálí a já jsem hrozně netrpělivej. Že nekouří a nenechá chuť kouře nevadí, pořád se dá použít buď krabice na odštěpky dřeva, nebo jen zabalit dřevo do alobalu. Jen ještě nevím, jestli má ten speciální rošt a obávám se, že tudy taky cesta nevede.
Naštěstí mám čas si vše rozmyslet, naneštěstí nad tím budu dumat celou zimu. Ale zase aspoň si nebudu drbat hlavu jestli jsem nekoupil blbost.
Takže Mirďo, co ty na to?