Losos Aljaška s citrónovou omáčkou

Losos Aljaška s citrónovou omáčkou
Ajina ajina-kucharka.wz.cz/
4 porce lososa
sůl
směs koření:
oregano, bazalka, rozmarýn, tymián
olivový olej
plnotučná hořčice
Filety z lososa, načtvrtíme, nasolíme, posypeme směsí koření, opatrně zakápneme olivovým olejem a necháme odležet.
U lososa opatrně s kořením, protože je to ryba u které se může znehodnotit její chuť.
Před tepelnou úpravou lehce potřeme plnotučnou hořčicí.
Grilujeme.
Citrónová omáčka:
1 citrón
125 g rozpuštěného másla
sůl, pepř
2 lžíce pokrájené pažitky
1 lžička tymiánu
120 g zakysané smetany
Šťávu z jednoho citronu ušleháme ve vodní lázni do pěny. Po kapkách přidáváme tekuté máslo, dokud omáčka nezhoustne. Potom ji osolíme a opepříme. Vmícháme nakrájenou pažitku, posekaný tymián a zakysanou smetanu.
Podáváme s bílým pečivem nebo bramborem.
Ajina ajina-kucharka.wz.cz/
4 porce lososa
sůl
směs koření:
oregano, bazalka, rozmarýn, tymián
olivový olej
plnotučná hořčice
Filety z lososa, načtvrtíme, nasolíme, posypeme směsí koření, opatrně zakápneme olivovým olejem a necháme odležet.
U lososa opatrně s kořením, protože je to ryba u které se může znehodnotit její chuť.
Před tepelnou úpravou lehce potřeme plnotučnou hořčicí.
Grilujeme.
Citrónová omáčka:
1 citrón
125 g rozpuštěného másla
sůl, pepř
2 lžíce pokrájené pažitky
1 lžička tymiánu
120 g zakysané smetany
Šťávu z jednoho citronu ušleháme ve vodní lázni do pěny. Po kapkách přidáváme tekuté máslo, dokud omáčka nezhoustne. Potom ji osolíme a opepříme. Vmícháme nakrájenou pažitku, posekaný tymián a zakysanou smetanu.
Podáváme s bílým pečivem nebo bramborem.