Grilovaný amur

Grilovaný amur
Mánek
Konečně přišlo slušné počasí a i jeden amur se uvolil skončit v naší kuchyni. Bylo proto jen otázkou času, kdy se opět nastartuje gril a po dlouhém zimním spánku nám připraví nějakou grilovanou rybí dobrotu.
Ingredience:
800 g porcí amura,
50 g másla,
sůl
Marináda:
1 lžička sušeného rozmarýnu,
2 lžíce jednodruhového oleje,
3 lžíce balsamického octa,
1 lžíce sušeného libečku,
1 lžíce citrónové šťávy,
špetka bílého pepře
Příprava:
Smícháme suroviny na marinádu, vložíme do ní osolené porce ryby a necháme 2 hodiny marinovat. Poté rybu vyjmeme, osušíme, potřeme rozpuštěným máslem a pomalu dozlatova grilujeme na středně rozehřátém grilu. Během grilování rybu potíráme střídavě marinádou a zbytkem másla.
http://manek.bloguje.cz/852185-grilovany-amur.php
Mánek
Konečně přišlo slušné počasí a i jeden amur se uvolil skončit v naší kuchyni. Bylo proto jen otázkou času, kdy se opět nastartuje gril a po dlouhém zimním spánku nám připraví nějakou grilovanou rybí dobrotu.
Ingredience:
800 g porcí amura,
50 g másla,
sůl
Marináda:
1 lžička sušeného rozmarýnu,
2 lžíce jednodruhového oleje,
3 lžíce balsamického octa,
1 lžíce sušeného libečku,
1 lžíce citrónové šťávy,
špetka bílého pepře
Příprava:
Smícháme suroviny na marinádu, vložíme do ní osolené porce ryby a necháme 2 hodiny marinovat. Poté rybu vyjmeme, osušíme, potřeme rozpuštěným máslem a pomalu dozlatova grilujeme na středně rozehřátém grilu. Během grilování rybu potíráme střídavě marinádou a zbytkem másla.
http://manek.bloguje.cz/852185-grilovany-amur.php