Stránka 1 z 1

Marinované tresčí filé

PříspěvekNapsal: 06 pro 2014, 09:44
od Mánek
Suroviny:
4 porce filé z tresky,
2 lžíce balsamikového octa,
2 lžíce citronové šťávy,
1 lžíce olivového oleje,
4 stroužky česneku,
1 cm čerstvého zázvoru,
bílý pepř,
sůl

Postup přípravy:
Zázvor oloupeme, česnek očistíme a obojí jemně nastrouháme. Dáme do misky, přidáme balsamikový ocet, citronovou šťávu, olivový olej, podle chuti pepř a sůl, a vše dobře metličkou promícháme. Do marinády vložíme porce tresčího filé a necháme marinovat nejméně dvě hodiny. Rozehřejeme grilovací nebo normální pánev, lehce potřeme olejem a odkapané filé opečeme z každé strany přibližně 3 minuty.

HP

Re: Marinované tresčí filé

PříspěvekNapsal: 06 pro 2014, 10:17
od parles
Jednoduché a moc pěkné! Asi by to šlo použít i na jiné ryby, že?

Re: Marinované tresčí filé

PříspěvekNapsal: 06 pro 2014, 11:52
od svato
ten balzamikový ocot dávaš svetlý alebo tmavý?

Re: Marinované tresčí filé

PříspěvekNapsal: 06 pro 2014, 13:37
od Mánek
Parlesi, určitě by to šlo použít i na jinou rybu.
Svato, tmavý, jiný doma nemám. :AD