Stránka 1 z 2

Grilovaný mečoun

PříspěvekNapsal: 23 čer 2013, 16:41
od Brutzel-Svejk
Grilovaný mečoun s vínovou omáčkou

2 steaky s mečouna ca.500g
pepř
sůl

Marináda:
olivový olej
česnek
čerstvý thymian a salvěj
oregano
zakápnout šťávou z citronu

Zálivka na hotový steak

filetovany citron nebo limetka bez kůry
kapary
200ml bílého vína
studené máslo
sůl
pepř z mlinku

Steaky vložíme na 2 hodiny do marinády. Zálivku připravíme z redukovaného vína (povařit až se nám o polovinu zredukuje.) Přidáme filetovany citron a kapary vše dle potřeby, do hotové omáčky vmícháme kousek másla, nejlépe přímo z lednice. Osolíme a opepříme.
Steak grilujeme na prudkém ohni a to dle tloušťky, ca. 4-5 min pro stranu. Nakonec osolíme opepříme a zalejeme námi připravenou zálivkou.

Ideální jídlo pro letní večery.

Re: Grilovaný mečoun

PříspěvekNapsal: 24 čer 2013, 07:42
od drobek
Zatím nevím jestli tady koupím mečouna, zatím nebyl gril a tak jsem se nezajímal, aby mi to nebylo líto. Ta vinná omáčka mně silně oslovila. HP

Re: Grilovaný mečoun

PříspěvekNapsal: 24 čer 2013, 09:19
od Mánek
Žralok jo, mečoun mám dojem taky, ale jen ve speciálkách nebo v Makru...

Re: Grilovaný mečoun

PříspěvekNapsal: 24 čer 2013, 10:31
od Mánek
Je to ryba či není: Nahoře ano, dole je ta krkovička. :D

Re: Grilovaný mečoun

PříspěvekNapsal: 24 čer 2013, 11:26
od parles
Mražené stejky z mečouna se koupit dají ( Makro, Kaufland ), ale balení je po 500gr a je to rozkrájené na 3 - 4 plátky. Takže pro tento recept nepoužitelné. Škoda! ddd