Grilované krevety s římskou omáčkou

Grilované krevety s římskou omáčkou

Příspěvekod Mánek » 27 srp 2012, 06:38

Ingredience:
24 extra velkých královských krevet (mražených nebo čerstvých),
olivový olej,
1 stroužek česneku (oloupaný a prolisovaný),
hrubozrnná sůl,
čerstvě mletý pepř

Na omáčku: (celkové množství 250 ml)
1 plátek bílého chleba,
olivový olej na smažení,
3 lžíce mandlí,
3 lžíce lískových ořechů,
3 oloupané stroužky česneku,
4 rajčata,
listy z jednoho stonku petržele (ne kadeřavé),
1 lžíce mleté papriky,
1 červená paprika,
2 lžíce chilli pasty,
4 lžíce balzamikového octa,
4 lžíce sherry octa,
olivový olej,
sůl,
čerstvě mletý pepř

Popis přípravy:
V míse smíchejte olej s rozetřeným česnekem a dejte stranou. Krevetám odstraňte hlavy a krunýře, ale ponechte ocasní ploutve. Vyjměte vnitřnosti a potřete krevety olejem. Ugrilujte na mírném ohni dorůžova (asi 2 minuty po každé straně) a okořeňte solí a pepřem.

Příprava římské omáčky:
Na malém množství oleje osmažte chléb dozlatova, odstavte a nechte vychladnout. V horké troubě upražte mandle a lískové ořechy, nechte vychladnout a oloupejte, nejlépe pomocí papírového ubrousku.
V rozehřáté troubě nasucho opečte papriky ze všech stran, až ztmavnou a slupka se začne uvolňovat. Dejte do hrnce, přiklopte a nechte 10 minut zchladnout, potom oloupejte, nařízněte a odstraňte semeníky. Nasekejte petrželku. Plátky chleba, ořechy a česnek nasekejte v mixeru. Přidejte ostatní suroviny kromě octa a oleje a rozmixujte dohladka. Přidejte ocet a olej.

Okořeňte podle chuti a servírujte jako omáčku, do které se grilované krevety namáčí.
Nezáleží na výši důchodu, ale na tom, kolikrát ho dostaneme! :D
Uživatelský avatar
Mánek
Vládce vod
Vládce vod
 
Příspěvky: 1226
Registrován: 19 srp 2010, 20:27
Bydliště: Moravský Beroun

Re: Grilované krevety s římskou omáčkou

Příspěvekod drobek » 27 srp 2012, 14:36

Pozor na ty krevety, u nich je jen malý rozdíl od nedodělaných do převařených (přegrilovaných). Obé je špatné, získáte krásné růžové maso s chutí pneumatiky, co do tuhosti. :cry: Navíc, jak jsem se poučil u Stevena Reichlena je lepší je hrilovat i s krunýřem, potřené olejem. Nevyschnou a loupou se až na talířem, stejně krevety, u nás shrimpy, jsou záležitostí umatlaných rukou, takže tohle už nehraje rozdíl. No a mně připadá že je to takhle větší sranda a protože se musí pomalu, žvýkání nenarušuje konverzaci. HP
Skleróza je nejkrásnější choroba. Nebolí a každý den se člověk dozví něco nového.... (Aurelius Augustinus)
Uživatelský avatar
drobek
Spokojený důchodce
Spokojený důchodce
 
Příspěvky: 1873
Registrován: 17 srp 2010, 14:59
Bydliště: Skalka 1946; 56002 Česká Třebová


Zpět na Ryby

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 návštevníků

x