Ryba grilovaná po australsku

Ryba grilovaná po australsku

Příspěvekod drobek » 19 srp 2010, 18:58

Ryba grilovaná po australsku
Australian Grilled Fish, od Jo Anne Merrill

4 steaky z ryby, asi 2,5 cm silné. Rybí filé se krájí z ryby po délce, rybí steak je ukrojený napříč, tedy jaksi "průřez rybou".
1/4 hrnku šťávy z limetek (lime juice)
1 lžíce oleje
1 lžička Dijonské (Francouzské) hořčice
2 lžičky česrtvého zázvoru, ustrouhaného
1/4 lžičky cayanského pepře
pepř

V misce smíchejte vše krom ryby, pochopitelně, ve směsi pak rybu marinujte 45 - 60 minut, občas obraťte.
Rybu grilujte na omašťěném roštu, za potírání zbytkem marinády, 4 - 5 minut po každé straně.
Pokud máte takovou tu "drátěnou dvojitou tenisovou raketu" na grilování ryb, tak teď je ta pravá chvíle jí použít. Moc vám to zjednoduší život.
Přílohy
ja.jpg
ja.jpg (45.33 KiB) Zobrazeno 1198 krát
Skleróza je nejkrásnější choroba. Nebolí a každý den se člověk dozví něco nového.... (Aurelius Augustinus)
Uživatelský avatar
drobek
Spokojený důchodce
Spokojený důchodce
 
Příspěvky: 1873
Registrován: 17 srp 2010, 14:59
Bydliště: Skalka 1946; 56002 Česká Třebová

Zpět na Ryby

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

x