Grilovaný losos s pikantní kaparovou vinagrette

Grilovaný losos s pikantní kaparovou vinagrette

Příspěvekod drobek » 18 dub 2011, 22:05

Využívám tady a teď souhlas Babi s tím, abych sem překopíroval její recepty. Protože tenhle mne zvlášť uchvátil, sem s ním: HP

Ingredience na 8 porcí:
125 ml olivového oleje
2 lžíce citronové šťávy
1 lžíce nahrubo posekaného čerstvého estragonu
1lžíce krystalového cukru
1 lžička dijonské hořčice, nebo jiné pikantní
2 lžíce posekaných kaparů
pepř
8 filetů z lososa, každý asi 175g, s kůží, bez šupin a bez kostí.
trochu oleje navíc

Postup:
Našlehat olej s citronovou šťávou. Přidat estragon, cukr, hořčici a kapary. Okořenit podle chuti.
Pomazat kůži lososa trochou oleje a položit na pomaštěný gril kůží dolů. Barbecue na středně vyhřátém, přikrytém grilu bez otáčení po 12–15min. Přendat na talíře a podávat vinagrette zvlášť.

P.S.
Recept odstraňuje otáčení ryby a je pro ty, co mají rádi křupavou kůži (kdo kůži nerad, může ji lehce sloupnout).
Kdo má otevřené barbecue jako Hibachi, může použít železného hrnce vzhůru nohama (pozor na materiál ze kterého jsou vyrobeny ucha hrnce), anebo "čepici" z dvojitého alobalu.
Lze připravit taktéž na přikryté pánvi.

Doporučená příloha: Nové ogrilované brambůrky trochu předvařené a salát.
Skleróza je nejkrásnější choroba. Nebolí a každý den se člověk dozví něco nového.... (Aurelius Augustinus)
Uživatelský avatar
drobek
Spokojený důchodce
Spokojený důchodce
 
Příspěvky: 1873
Registrován: 17 srp 2010, 14:59
Bydliště: Skalka 1946; 56002 Česká Třebová

Zpět na Ryby

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků

x