Domácí Merguez klobásy

Domácí Merguez klobásy

Příspěvekod Mánek » 15 zář 2015, 16:48

Suroviny:
500 g mletého prorostlého jehněčího,
1 lžička římského kmínu,
1 lžička koriandru,
1 lžička semen fenyklu,
1 lžíce čerstvého jemně nasekaného koriandru,
2 stroužky drceného česneku,
1 1/2 lžičky soli,
1 lžička papriky,
1 lžička kajenského pepře,
cca 100 ml ledové vody

střívko na naplnění

Popis přípravy:
V malé pánvi na středně silném ohni orestujeme římský kmín, koriandr a semena fenyklu, dokud nejsou voňavá, což trvá asi 1 až 2 minuty. Ještě teplé koření umeleme mlýnkem na koření, nebo rozdrtíme v hmoždíři.
Ve velké míse smícháme všechny přísady s masem a dobře promícháme. Do umíchané směsi dobře zapracujeme ledovou vodu a směs narazíme do střívka. Střívko zatočíme asi po dvanácti centimetrech na malé klobásky. Vydrží skladování v lednici po dobu až 5 dnů, při zmrazení až 3 měsíce.
Klobásky pečeme na olejem vymazané grilovací pánvi, smažíme v oleji, nebo je můžeme grilovat na venkovním grilu, dokud nezhnědnou a nejsou propečené. Podáváme s koriandrem a harissou.

HP
Nezáleží na výši důchodu, ale na tom, kolikrát ho dostaneme! :D
Uživatelský avatar
Mánek
Vládce vod
Vládce vod
 
Příspěvky: 1226
Registrován: 19 srp 2010, 20:27
Bydliště: Moravský Beroun

Re: Domácí Merguez klobásy

Příspěvekod drobek » 19 zář 2015, 12:01

Recept je na první pohled chutný, škoda, že už jsme dojedli jehně od Míši. ddd
Skleróza je nejkrásnější choroba. Nebolí a každý den se člověk dozví něco nového.... (Aurelius Augustinus)
Uživatelský avatar
drobek
Spokojený důchodce
Spokojený důchodce
 
Příspěvky: 1873
Registrován: 17 srp 2010, 14:59
Bydliště: Skalka 1946; 56002 Česká Třebová


Zpět na Jehněčí

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků

cron

x