Zauzená vepřová krkovička - narychlo

Zauzená vepřová krkovička - narychlo

Příspěvekod Mirďa » 24 črc 2012, 14:04

Zdravím,

trošku jsem váhal jestli mám zde mezi mistry grilu dát svůj příspěvek, hlavně když to je spíše taková těžká rychlovka ze sobotního podvečera, kdy mně kolega překvapil návštěvou a musel jsem zachránit svou grilovací čest. U toho jsme se právě bavili o fóru a řikal jsem jaká je to studnice grilovacího moudra tady a tak jsem si říkal že udělám dvě tři fotky a dám to tu. Tudíž to berte s rezervou, byl podvečer, světla již málo a foceno mobilem, tudíž kvalita fotek nevalná, ovšem chuťový výsledek byl velmi chválen, takže jsem se zachránil.

Dělal jsem vepřovou krkovičku kdy jsem na ochucení použil hotové koření Steven Raichlen a to na jeden plátek koření Gaucho a na druhý plátek koření Kansas City.
IMAG0961.jpg
S kořením Gaucho
IMAG0965-1.gif
S kořením Kansas City
Gaucho je poměrně hodně pikantní s na hrubo nasekanými chili paprikami, naopak Kansas City je paprikové, lehce zakouřené avšak jemně pikantní. Upřímně malé děti mezi tím nedělaly rozdíl a zvládly i pikantní omáčku California Rancher, kterou se chtělo ochutnat. Každý strávník tudíž dostal jeden + jeden kousek. Celou várku jsem vždy sprutka zatáhl nad rozpáleným uhlím
IMAG0967.jpg
a poté přesunul mimo uhlí k nepřímému grilování. Přidal jsem dřevěné štěpky Hickory a zaudil. Po cca 15 minutách sundáno z roštu a šlo se zamastit si prsty a hub.. (pusu) :lol: HP .
IMAG0972.jpg
Kansas City po cca 15 minutách uzení
IMAG0974.jpg
Gaucho po cca 15 minutách uzení


Výsledek posuďte sami, nato že to byl blesk z čistého nebe, tak to byla bašta a spokojenost náramná. Pro ty z Vás co mají pocit že je to poněkud připálené a černé, nenechte se mýlit, kouřil jsem hodně a Kansas City je samo o sobě tmavé. I rychlovka se dá udělat dobře i když není z čerstvých bylinek a kvalitní koření má svou sílu a chuť. K tomu studené pivečko a poseděli jsme do půlnoci.
Naposledy upravil Mirďa dne 24 črc 2012, 14:59, celkově upraveno 2
Uživatelský avatar
Mirďa
Ze světa grilu
Ze světa grilu
 
Příspěvky: 277
Registrován: 01 čer 2012, 20:15
Bydliště: Trnávka, okr Nový Jičín

Re: Zauzená vepřová krkovička - narychlo

Příspěvekod drobek » 24 črc 2012, 14:50

Obávám se, že s rychlovkami musím souhlasit. Nějak mi to připadá, že když se na něco dlouho chystám abych se vytáhl, něco se nepovede. Přesně podle Murphyho zákona - že když se něco může pos*at, tak se to skutečně stane. Tím že je to narychlo nemá pan Murphy čas se připravit. :AD
Skleróza je nejkrásnější choroba. Nebolí a každý den se člověk dozví něco nového.... (Aurelius Augustinus)
Uživatelský avatar
drobek
Spokojený důchodce
Spokojený důchodce
 
Příspěvky: 1873
Registrován: 17 srp 2010, 14:59
Bydliště: Skalka 1946; 56002 Česká Třebová


Zpět na Vepřové

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

x