Rybí omáčka

Rybí omáčka

Příspěvekod Brutzel-Svejk » 02 říj 2011, 13:02

Rybí omáčka je jedním z nejstarších koření na světě,již Římané tuto omáčku používali k zvýraznění chuťi jídla, tzv. garum, je podobná asijské rybí omáčce z kvašených ančovičky (sardelky). V mnoha asijských kuchyní, především thajské, se používá rybí omáčka (thajské Nám Pla) jako náhrada soli. Rybí omáčka dodává jídlu typický exotickou atmosféru bez toho, aby pokrm chutnal po rybách.

Rybi omáčka.jpg
Kdybych k tomu měl ještě sílu, nedělal bych vůbec nic.
Obrázek
Uživatelský avatar
Brutzel-Svejk
Bakalář
Bakalář
 
Příspěvky: 1101
Registrován: 16 srp 2010, 19:25
Bydliště: Nemecko

Zpět na Přísady

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron

x