Stránka 1 z 2

Arrachera steak

PříspěvekNapsal: 19 čer 2012, 17:25
od drobek
1 ½ kg nejkvalitnějšího hovězího pupku jaký seženete (skirt nebo flank steak)
1 hrnek ananasového džusu
1/2 lžíce soli
2 lžičky černého pepře
2 lžičky sušeného česneku
2 lžičky sušené cibule
2 lžičky pálivé papriky
1/2 lžičky muškátového oříšku
1/4 lžičky provensálského koření
1 velká nebo 2 malé bílé cibule, tence nakrájené
1 lžička kukuřičného nebo řepkového oleje
2 lžíce dijonské hořčice
1 lžíce hořčice
1 lžíce vody
Sůl a pepř na dochucení

Nejméně dvě hodiny před podáváním, odstraňte tuk z masa, nakrájejte 2 cm proužky a dejte na pánev. Dejte ananasový džus, sůl, pepř, česnek, cibuli , papriku, muškátový oříšek a bylinky do misky a důkladně promíchejte. Nalijte na maso. Vařte a míchejte asi 15 minut, to urychlí marinování.
V pánvi povařte cibuli asi pět minut ve vodě s hořčicí, solí a pepřem. Pak zakryjte a duste na mírném ohni asi deset minut, zatímco se steak griluje. Pro středně syrové, grilujte maso asi tři minuty na každé straně. Podávejte na ohřátých talířích na lůžku cibule. Originál recept doporučuje sladké brambory jako přílohu.
arrachera.jpg
arrachera.jpg (49.02 KiB) Zobrazeno 5845 krát


Případně je tu ještě zjednodušená varianta:
1/4 hrnku olivového oleje
2 polévkové lžíce octa
1 1/2 lžičky soli
1/8 lžičky Tabasca
1 lžička oregana
1 lžička. chili koření
1 mletého česneku
1/2 – 1 kg steaku z pupku kravky

Smíchejte prvních 7 složek. Marinujte steak v této směsi po dobu několika hodin. A dál už je to stejné, až na tu cibuli.
Na obrázku je arrachera steak, ale leží na grilovaném listu kaktusu nopal. To v česku pokud vím k mání není, tady sice jo, ale jednou mi to stačilo. Jak může existovat jako jídlo něco, co nemá ale vůbec žádnou chuť???
No a abych to napravil, spáchal jsem ho znova, tentokrát je skutečně na cibuli, jenže je pod masem a není vidět. :lol: K tomu jsem opekl brambory, my ty sladké moc neradi. U toho je miska quacamole a na druhé straně, ale mimo obraz je miska se salsou.
arrachera2.jpg
arrachera2.jpg (68.09 KiB) Zobrazeno 5718 krát

Re: Arrachera steak

PříspěvekNapsal: 29 čer 2012, 15:44
od Mánek
Ajvaj, hovězí pupek, toť otázka, kde ho sehnat! :)

Re: Arrachera steak

PříspěvekNapsal: 29 čer 2012, 15:46
od drobek
Nojo, když já nevím co kde je a není k mání. ;)

Re: Arrachera steak

PříspěvekNapsal: 29 čer 2012, 16:11
od Stan
Normálně na pultě nebývá, ale pokud zajdeš do soukromého řeznictví, tedy vynechme jakékoli řetězce, jde to s řezníkem domluvit. Tak to dělám já. Ovšem, zatímco donedávna to stálo pár korun, dneska je to hodně populární a cena patřičně vzrostla. To postihlo třeba i hovězí líčka, atd.

Re: Arrachera steak

PříspěvekNapsal: 29 čer 2012, 16:18
od drobek
U nás v Americku taky. Kdysi se tomu říkalo řeznický steak, nikdo to nechtěl a chudáci řezníci si to nosili domů. :(
Dnes se to řadí mezi steaky se steakovou cenou, prostě je to dvakrát tak drahé jako pravá svíčková. :o