Vepřová kýta či filé s ananasem a bambusem

Vepřová kýta či filé s ananasem a bambusem

Příspěvekod Brutzel-Svejk » 29 srp 2012, 13:14

Vepřová kýta či filé s ananasem a bambusem

Marináda:
2Pl sójové omáčky
2Pl ananasové šťávy
4Pl cukru
5Pl octa
6Pl oleje může být i slunečnicový
čerstvě namletý pepř
sůl

500g vepřového masa(kýta, file)
200g bambusových výhonků
3 plátky ananasu (čerstvý nebo z konzervy)
2-3 lžičky škrobové moučky

Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší kostky.Vložíme do připravené marinády a necháme hodinu postát. Následovně je vyjmeme a zbylou marinádu dáme stranou, posypeme škrobovou moučkou a dobře promícháme. Prudce osmažíme ve woku, přidáme zeleninu a ovoce, zalijeme zbytkem marinády a necháme šťávu zhoustnout.

Příloha:
rýže nebo čínské nudle
Kdybych k tomu měl ještě sílu, nedělal bych vůbec nic.
Obrázek
Uživatelský avatar
Brutzel-Svejk
Bakalář
Bakalář
 
Příspěvky: 1101
Registrován: 16 srp 2010, 19:25
Bydliště: Nemecko

Zpět na Vepřové maso

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron

x