Stránka 2 z 5

Re: Mongolské hovězí (mongolian beef)

PříspěvekNapsal: 06 led 2013, 17:14
od drobek
Joži, nevím.Vydyndal jsem recept na šéfovi v restauraci a on mi tohle neřek. Vyfocený je talíř na stole a já blb se nezeptal.

Mánku, je to flank steak, podívej se sem http://grilovani-barbecue.com/viewtopic.php?f=116&t=2121.

Re: Mongolské hovězí (mongolian beef)

PříspěvekNapsal: 06 led 2013, 22:38
od Mánek
já vím, jenom kde to tady koupím, víš? Vo to gou... :D

Re: Mongolské hovězí (mongolian beef)

PříspěvekNapsal: 07 led 2013, 17:28
od Dag
Drobku, já jsem to nepochopila. Píšeš, maso osmažím, ale do woku dáváš soju a ještě vodu. V tekutině se nic neosmaží. A n ebo ho nejprve osmažíš a pak zaliješ sosem ze soji.....atd.
Mně se ten recept líbí, ale........

Re: Mongolské hovězí (mongolian beef)

PříspěvekNapsal: 07 led 2013, 17:34
od drobek
Chybička se vloudila, já nevím jak se některé věci česky řeknou. Musím se toho hodně učit.
On olej tam je, proto jsem napsal smažit. Voda se odpaří a zmizí. Do woku jde vše krom masa, pak to maso.

Re: Mongolské hovězí (mongolian beef)

PříspěvekNapsal: 11 led 2013, 17:16
od drobek
Mánku, ten flank steak není zákon, já taky budu brzo bojovat s tím co na malém městě dostanu a ne. A těším se na to. No, na to zrovna ne, ale domů jo. :AD
Flank steak a skirt steak, tomu se dřív říkalo řeznický steak. Nikdo to nekupoval a tak to řezníci nosili domů. Dnes je to jedno z nejdražších mas. Nemáš ho? Něčím nahraď. On je ten steak stejně dost náročný na přípravu, když ho děláš o chvilku déle, tvrdne k nerozžvýkání. Proto se krájí napříč vlákna, aby se to dalo rozžužlat. Ale má v sobě nádhernou šťávu, a proto se používá. BB