Stránka 1 z 1

Sterilovaná omáčka ke špagetám, ale i k rožněnému masu

PříspěvekNapsal: 22 srp 2012, 10:20
od Dag
ingredience:

cuketa
rajské
papriky
cibule
koření.....sůl, pepř /nebo podravku, která dá dobrou chuť/,tymián,oregano-dobromysl, česnek

Na spejchnuté cibulce podusím stejné díly nastrouhaných, nebo namletých cukin, rajčat a paprik.
Papriky před přípravou stáhnu ze slupky pomocí škrabky na brambory.
Okořením a podle chuti přidám prolisovaný česnek.
Míchám do zhoustnutí.
Horkou hmotou naplním skleničky, zavíčkuji a obrátím dnem vzhůru.
Když vychladnou, srovnám je na uterku do Papiňáku a zaliji do poloviny vodou.
Dám na oheň a po odpísknutí vařím 10 minut.
Deset minut stačí.V Papiňáku se vytvoří teplota nad 100 stupňů, která bezpečně steriluje.