Kuře na pivní plechovce

Kuře na pivní plechovce

Příspěvekod drobek » 22 srp 2010, 20:27

Kuře na pivní plechovce
Zcela volně podle Stevena Reichlena, Barbecue University

Tak nejdříve si připravíme suchou směs, potřebujeme asi 1 lžíci na 1 kg váhy kuřete :

1 díl sladké papriky
1 díl mletého koriandru
1 díl soli
1 díl česnekového prášku
1 díl cibulového prášku
1 díl pepře
1 díl celerového semínka
1 díl hnědého cukru

Vše to smícháme, 2 lžičky nasypeme dovnitř kuřete, kuře potřeme zvenčí olejem, zbytkem posypeme kuře a důkladně to vetřeme do kůže.
Z plechovky piva odlijeme asi 3/4, do misky, ne do sebe, na plechovku narazíme kuře a postavíme do vyhazovací pečící misky tak, aby nohy a plechovka tvořily jakš takš solidní základnu.
Misku postavíme na gril, někam vedle dáme kouřovou krabičku, jak popsáno už jinde. Nemáme-li, nasypeme na misku z alobalu něco štěpin z tvrdého dřeva, podle originálu hickory, namočeného ve vodě, aby to rychle neshořelo. Pak alobal svrchu uzavřeme a propícháme jen několik "dýchacích" otvorů. Kuře grilujeme asi 1 1/2 hodiny, až je dost propečené.

Mezitím si uvaříme omáčku:
1/4 hrnku kečupu
1 lžička cayanského pepře
zbytek piva
asi 1/4 hrnku A-1 omáčky
1 stroužek česneku, utřený nebo rozdrcený
1 lžička cibulového prášku
2 lžíce citronové šťávy
1 lžička pepře

Vše povaříme, rozmícháme, až se z toho stane, no prostě omáčka. Kuře nakrájíme na kousky, nikoli jen na porce, skutečně na kousky a promícháme s omáčkou.
Skleróza je nejkrásnější choroba. Nebolí a každý den se člověk dozví něco nového.... (Aurelius Augustinus)
Uživatelský avatar
drobek
Spokojený důchodce
Spokojený důchodce
 
Příspěvky: 1873
Registrován: 17 srp 2010, 14:59
Bydliště: Skalka 1946; 56002 Česká Třebová

Zpět na Drůbež

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

x