Grilovaná jakákoli ryba s bílým masem
http://www.grilling-recipes.com
1 kg ryb
Marináda:
1 menší cibule, jemně nakrájená
1/4 lžičky mletého hřebíčku
1 lžíce hnědého cukru
1 lžička chilli powder
1/4 hrnku jablečného octa
1/4 lžičky červeného cayanského pepře
2 lžíce kečupu
2 lžíce hořčice - prášku
1 lžička Worcestershire sauce
Smíchejte vše v hrnci, vařte až je z toho řídký sirup. Přeceďte, nebo hodně jemně rozmixujte a vychlaďte, teď už tomu můžeme říkat marináda.
Marinádou pomažte rybí steaky ze všech stran a marinujte v lednici asi hodinu. Pro upřesnění, rybá steak je ryba krájená napříč, filé je krájené po délce. Rybí steaky grilujte a občasného přimazávání zbylou a převařenou marinádou.
Ryba je hotová, když ji můžete vidličkou snadno dělit na plátky, tak jak se rybí maso normálně rozpadá.