Stránka 2 z 2

Re: Quesadilla, (čti kesadija)

PříspěvekNapsal: 14 úno 2015, 10:00
od drobek
Originál na kukuřičnou tortillu, ale nikde na světě není napsáno, že to má být takhle přesně.:
1 ½ hrnku kukuřičné mouky
¼ lžičky soli
2 lžíce sádla
1 hrnek horké vody, nebo víc jak je třeba
mouka na posypání válu
Uhníst těsto, udělat kuličky a ty vylisovat na tortilly. Používá se na to tenhle lis s plastickou folií aby se to nepřilepilo.
tenhle dřevěný,
tortilla-press-step-4.JPG
tortilla-press-step-4.JPG (95.13 KiB) Zobrazeno 2338 krát

nebo nový, kovový lis
images.jpg
images.jpg (9.16 KiB) Zobrazeno 2338 krát
nakonec se placky osmahnou na suché pánvi, jen co se začnou dělat bubliny.
Tolik tedy domácí výroba. Moučné tortilly se dělají úplně stejně, jen z hladké mouky.