Stránka 1 z 1

Marinovaný losos

PříspěvekNapsal: 21 dub 2014, 11:57
od Brutzel-Svejk
Losos jednoduše marinovaný

1 kg file z lososa
0,2l rum nebo brandy
10 kuliček pepře, černého či bílého
10 kuliček nového koření
10 kuliček jalovce
čerstvý kopr
2 stonky máty peprné
mořskou sůl
2 stonky meduňky lékařské
olej

Příprava:
Lososa omyjeme studenou vodou, popřípadě oškrábeme šupiny. Rybu potřeme olejem a položíme z kuží dospoda do čistého pekáče. Zalijeme lihovinou. V hmoždíři rozdrtíme koření. Nasekáme připravene byliny a vše pečlivě na file rozdělime. Osolíme. Necháme pak nejméně 48 hodin přikryté fólií v chladničce.
Krájíme šikmo ke kuži, na jemné plátky. Podáváme s bagetkou namazanou máslem.

Re: Marinovaný losos

PříspěvekNapsal: 21 dub 2014, 18:26
od Mánek
Mňam! HP

Re: Marinovaný losos

PříspěvekNapsal: 22 dub 2014, 09:45
od drobek
Moc mu to sluší HP

Re: Marinovaný losos

PříspěvekNapsal: 22 dub 2014, 10:59
od Mánek
Pepo, zmenši fotky, je rozhozená grafika, dík. :)

Re: Marinovaný losos

PříspěvekNapsal: 22 dub 2014, 16:51
od svato
vyzerá to pekne, my sme dnes u Judky mali tiež lososa,Elenka (Judkina svokra) ho piekla s plátkami jabĺk, citrónom a bielym vínom