Stránka 1 z 1

Soğan Kebabı - plněná cibule (Turecko)

PříspěvekNapsal: 31 říj 2014, 17:26
od drobek
1.jpg
1.jpg (49.62 KiB) Zobrazeno 2523 krát

Recept i fotky od wydry

cibule stejně velké, spíš menší
mleté maso (hovězí, jehněčí)
sůl
pepř
římský kmín mletý
římský kmín celý
sirup z granátových jablek
olej 1 PL
_________________________________
Mleté maso smícháme se solí, pepřem a mletým, římským kmínem (mánek českým).
NELOUPANÉ cibuli odřežeme fousaté konečníky a podélně je nařízneme až k té slupce, ne dál.
2.jpg
2.jpg (35.26 KiB) Zobrazeno 2523 krát

Z masa uždibujeme kousky, které cpeme do cibulí. Tu před tím rozevřeme, ona se nerozpadne, drží ji ta slupka. Nacpeme maso viz obrázek a pokládáme do pekáčku. Ten by měl být takový, aby se o sebe cibule pevně opíraly. Pečením by se rozevřely a maso by vypadlo.
4.jpg
4.jpg (46.53 KiB) Zobrazeno 2523 krát

Naředí se sirup z granátových jablek (viz obr), polejou se cibulky, lehce pokape olejem a dá se péct cca na hodinu při 200°C. Cibulky musí být měkkouliné!
3.jpg
3.jpg (29.61 KiB) Zobrazeno 2523 krát

Poznámka: sirup z granátových jablek je docela kyselý, ale spolu s tou sladkou cibulí je to vyjimečně dobré. Malé cibulky proto, ze jedno sousto je akorát půlka cibulky s polovinou toho kebabku v ní.
____________________________________________________________
Rýže - do základu trošku římského kmínu (mánek českého)