Podvarak – kuře se zelím - Slovinsko

a vše co k tomu patří a to jsou i přílohy

Podvarak – kuře se zelím - Slovinsko

Příspěvekod drobek » 13 lis 2010, 23:57

0,75 kg zelí, marinovaného nebo kyselého
1,5 kg kuřete, na díly rozčleněného
7 lžic sádla
1 menší nadrobno nakrájená cibule
1 stroužek utřeného česneku
1 lžíce nadrobno nasekaných palivých papriček
0,3 l kuřecího vývaru

Zelí propláchněte vodou, kysané namočte na 10 – 20 minut do studené vody, sceďte, dejte stranou.
Díly kuřete omyjte, osušte, posolte.
Ve velké pánvi nebo v kastrolu rozpalte sádlo, opečte kuře dohněda, položte stranou.
Tuk znova rozpalte, zezlátněte cibuli, přidejte česnek a osmahněte. Přidejte zelí, feferonky nebo co máte, vařte 10 minut na mírném ohni. Položte navrch kuře, zalijte vývarem, uveďte do varu a duste 30 minut, nebo až je kuře měkké a při napíchnutí nožem nevytéká krvavá šťáva.
Podávejte kuře a vedle toho zelí.
Skleróza je nejkrásnější choroba. Nebolí a každý den se člověk dozví něco nového.... (Aurelius Augustinus)
Uživatelský avatar
drobek
Spokojený důchodce
Spokojený důchodce
 
Příspěvky: 1873
Registrován: 17 srp 2010, 14:59
Bydliště: Skalka 1946; 56002 Česká Třebová

Zpět na Drůbeží maso

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků

x