Stránka 1 z 1

Csikos Tokány

PříspěvekNapsal: 14 lis 2010, 00:04
od drobek
Recept pochází z mé oblíbené knihy od Josepha Wechsberga, "The Cooking of Vienna's Empire"

1 cibule nadrobno pokrájená
120g slaniny na plátky
3 lžíce sádla
900g vepřového z kýty nakrájeného na kostičky
2dl bílého suchého vína3
2 lžíce mleté papriky
sůl
1 lžička trochu rozdrceného kmínu
1 zelená paprika bez jadýrek, na plátky nakrájená
400g konzerva celých rajčat
kuřecí vývar dle potřeby
1 dl zakysané šlehačky

Na horké pánvi opražíme plátky slaniny, vyjmeme je a dáme stranou. Na tuku ze slaniny osmažíme cibuli, přidáme papriku, dobře promísíme a dáme stranou.
Na téže pánvi na sádle opečeme maso s kmínem do hněda, vyjmeme a dáme stranou.
Na pánev nalijeme víno a uvolníme všechen přípek. Vrátíme vše co jsme dali stranou, přidáme papriky a rajčata i s tekutinou. Zalijeme horkým kuřecím vývarem tak, aby pokrýval maso.
Pomalu dusíme 1 1/2 – 2 hodiny, až je maso měkké, ale ješte drží pohromadě.