Stránka 2 z 5

Re: Transylvánský guláš

PříspěvekNapsal: 16 lis 2011, 23:55
od Dag
Stane, dus maso pomalu pod pokličkou, málo podlívej a zelí dej, až bude maso dost měkké.Doufám, že nevadí, že radím.
A hlavně se ozvi, jak se ti povedlo.

Re: Transylvánský guláš

PříspěvekNapsal: 17 lis 2011, 08:33
od Stan
Naopak, Dag, proto sem se ptal. :D
Určitě se ozvu, jak to dopadlo. V sobotu jdu na to.

Re: Transylvánský guláš

PříspěvekNapsal: 17 lis 2011, 09:51
od Dag
Někdo radí uvařit zelí zvlášt a pak smíchat, ale já si myslím, že je lepší zelí přidat k masu a nechat ho tak chuťově prolnout. Důležité ale je, zelí před přidáním k masu ochutnat a případně zbavit nadměrné kyselosti propláchnutím.

Re: Transylvánský guláš

PříspěvekNapsal: 17 lis 2011, 10:05
od Stan
To souhlasím. Taky bych to smíchal hned, ať to pracuje společně.
Se zelím je potíž. Kupuji už hotové a každá značka je jinak kyselá, jinak dochucená a vůbec jiná. To "naše," totiž Tuřanské, je kyselé jak mi brňáci říkáme "jaksviňa! ;)
Chystám se příští rok naložit vlastní malý soudek.

Re: Transylvánský guláš

PříspěvekNapsal: 17 lis 2011, 12:20
od Dag
Na Labužníkovi je recept na jednoduše nakládané zeli, pod názvem .........Lenivá hospodyně..........
Nakladá se do jednotlivých sklenic a celá manipulace je nejenom velmi jednoduchá, ale dá se udělat i v normálním bytě.
Chystám se na něj už druhý rok, ale letos ho zkusím.Mohu si ho totiž, jak jsem se tam dočetla okořenit a ochutit podle vlastního gusta, přidáním cibule, jablíčka, nebo různých bylinek.