Stránka 1 z 1

Brambory pečené v bůčku – Ziemniaki Pieczone w Boczku z Mor

PříspěvekNapsal: 23 led 2011, 14:08
od gmp
Brambory pečené v bůčku – Ziemniaki Pieczone w Boczku z Morską Solą, Rozmarynem i Papryką

Skladniky:
12 brambor střední velikosti
24 plátků bůčku nebo slaniny
½ KL sušeného rozmarýnu
černý pepř, mletý – přiměřeně
hrubou sůl
½ KL červené papriky – sladké
olej

Brambory oloupu, nebo oškrábu. Každou bramboru povinu dvěma plátky uzeného bůčku a uložím do žáruvzdorné mísy nebo pekáčku. Nejraději to dávám do takové staré, vypečené (nejde o charakter) pánvičky bez ručky. Posypu hrubou solí, rozmarýnem, pepřem a pokapu olejem. Peču na 180, něco přes hodinu dokaváde brambory nezměknou. Po dobu pečení několikráte obrátím, ale opatrně.
Miloš

Re: Brambory pečené v bůčku – Ziemniaki Pieczone w Boczku z

PříspěvekNapsal: 21 bře 2011, 11:47
od parles
No, jistě dobré, ale špatně zařazené! Bůček je maso, dobré maso. A není ho tam zas tak moc málo. CC

Re: Brambory pečené v bůčku – Ziemniaki Pieczone w Boczku z

PříspěvekNapsal: 21 bře 2011, 17:18
od Mánek
Neva,přehodíme! :)