Stránka 2 z 3

Re: Roštěná po italsku

PříspěvekNapsal: 08 čer 2012, 14:25
od drobek
Milá Jago, nic není zákon, ani který kus masa tam vrazíš :lol: Originál říká chuck. Protože jména mas jsou pro mne španělskou vesnicí pokud jde o překlad z američtiny, podívej se tady: http://grilovani-barbecue.com/viewtopic.php?f=116&t=2121 kde je ten kus na krávě. :geek:
Tak abych to shrnul, máš mé písemné svolení uvařit to z čeho chceš, a kdyby byly potíže se zákonodárci a Evropskou Unií sveď to ne mně. :AD HP

Re: Roštěná po italsku

PříspěvekNapsal: 08 čer 2012, 15:40
od Dag
1/4 l vody
sůl
70 g másla ---- může být i olej, ale ne žádné tuky
150 g polohrubé mouky
3 vejce-----mohou být jen dvě

Do hrnce dám vodu, sůl, máslo a směs přivedu do varu.
Přidám mouku, ztlumím oheň a míchám tak dlouho, až se těsto přestane lepit na stěny hrnce a vytvoří se hladká hrouda.
Nechám vychladnout vmíchám jedno vejce za druhým.
Lžičkou ukrajuji noky a házím do vařící vody
Když vyplavou jsou hotové
Sousedka přidává k těstu, společně s vejci nasekané bylinky, což je jistě zajímavé, ale k Drobkovu báječnému pokrmu bych to nedělala. Bylo by to moc chutí najednou

Re: Roštěná po italsku

PříspěvekNapsal: 08 čer 2012, 17:25
od jaga
Dag děkuji, nikdy jsem noky z odpalovaného nevařila, ale teď mi docvaklo, že vařím ovocné odpalované knedlíky,nemůže to být jednodušší :D
Drobečku, v Česku, keď sa povie KRKOVICE, je tím míněno VEPŘOVÉ...a to mně zmátlo, ale ty určitě, jak jsem z odkazu pochopila, mluvíš o hovězím KRKU...no a si představ, že ta líčka neměli, zato byl k mání krásný hovězí krk a ten jsem přinesla, jaká šťastná náhoda, tož jdu zítra do toho HP

Re: Roštěná po italsku

PříspěvekNapsal: 08 čer 2012, 21:23
od drobek
Nojo, a když jsem byl ještě v Česku, před nuceným přestěhováním, kupovali jsme u řezníka co měli. Prostě jsme se šli podívat co budeme o víkendu vařit. :AB
Ale, já se přiznávám, že jsem to pojmenoval špatně "Roštěná po italsku", roštěná je z úplně jiného konce krávy, musím to přejmenovat. CC Takhle se kaju.

Re: Hovězí pečeně po italsku

PříspěvekNapsal: 10 čer 2012, 13:58
od jaga
:D uvařeno, snědeno, pochváleno...náramná dobrota, dodržela jsem recepis do puntíku, akorát to víno byla červená burgunda...výborný nápad s česnekem, je tam, ale velice jemňounce chutná...protože zbylo, těším se na zítra, dám si s toustem z chleba...
Dag, nevím kde udělali soudruzi z NDR chybu, ale noky jsou příliš lehounké, až to není příjemné, možná jsem neměla dávat 3 vejce...příště zkusím udělat tužší těsto a vezmu na to hrubou mouku...ale v zásadě se nic nestalo, uvařila jsem jenom z poloviny, ze zbytku těsta upeču pusinky-profiterol, zítra máme s babama sezení, naplním šunkovou pěnou :)
pěkný zbytek neděle vinšuju BB