Stránka 1 z 1

Waldorf salát

PříspěvekNapsal: 21 srp 2010, 09:24
od Brutzel-Svejk
Waldorf salát
Podle mistra kuchaře Emerila Lagasse

Suroviny:
1/4 hrnku majonézy, nikoli majolky, tedy neochucené.
1 lžíce jablečného octa
1/3 - 1/2 kyselého podmáslí
1/2 hrnku rozdrobeného rokfóru, Nivy, blue cheese....
1/4 hrnku žluté cibule, usekané
1/4 lžičky soli
špetka pepře, cayanského pepře
2 hrnky na jemno nakrájeného neloupaného jablka, nejlépe Gala nebo Jonathan
1 hrnek jemně nakrájené celerové nati (řapíkatého celeru)
1/2 hrnku červeného hroznového vína
1/2 hrnku jader vlašských ořechů, usekaných nikoli moc nadrobno

V míse smíchejte ocet s majonézou, zvolna přimíchejte podmáslí, vmíchejte vše ostatní krom ovoce, ořechů a celeru. Přidejte podmáslí, je-li to moc husté. Ve velké míse smíchejte ovoce, ořechy a celer, přidejte dresing a promíchejte.
Pokud to chcete mít obzvláště krásné servírujte na listech salátu.