Salát z hovězího s křenem
podle Emeril Lagasse
Suroviny:
1/2 kg (1 pound) plecka
Emerilova Essence viz: http://grilovani-barbecue.com/viewtopic.php?f=24&t=41&sid=2bd840b2c6f241cb435787486358cb9e
1 lžíce olivového oleje
2 hrnky julienne (tedy na nudličky) červené cibule
3 lžíce jemně usekané petrželky
3 lžíce jemně nasekané zelené cibulky
1 hrnek majonézy, nikoli majolky, tedy neochucené
1 lžíce drceného česneku
1/2 hrnku nastrouhaného křenu
Šťáva z jednoho citronu
1 lžička Dijonské (Francouzské) hořčice
1/2 lžičky Worcestershire sauce
1/2 lžičky Tabasco
4 hrnky různé zelené a mladé zeleniny (fazolky, hrášek, mrkvička...)
2/3 hrnku nastrouhaného Parmezánu
Sůl a pepř
2 lžíce jemně posekané pažitky
Předehřejte gril. Maso okořeňte esencí, potřete olivovým olejem a grilujte 3 - 4 minuty po každé straně. Plecko je placaté, čili to je hned hotovo. Maso nakrájejte na plátky, posypte cibulemi a petrželkou a dejte stranou. V misce smíchejte vše ostatní krom zeleniny a dejte na hodinu do lednice. Potom smíchejte se zeleninou, udělejte kopeček uprostřed talíře, obložte plátky masa a cibulí. Navrch posypte sýrem a pažitkou.