Stránka 2 z 3

Re: Chipotle Garlic Aioli

PříspěvekNapsal: 09 kvě 2015, 09:21
od j3david
Jo - je v těstíčku, a asi udělaná ve friťáku, ale i jenom poolejovaná a ogrilovaná je výborná.

Re: Chipotle Garlic Aioli

PříspěvekNapsal: 09 kvě 2015, 09:48
od drobek
Především k té cibuli. Měla by to být cibule Vidalia, ta je nejen velká, ale i neštípavá a spíš nasládlá. V našich podmínkách bych použil bílou cibuli. Ono je to tak, v Mexiku se používá na vaření, tedy pro tepelnou úpravu bílá cibule, kde se jí za syrova, třeba v salátech, tak červená a žlutou nepoužívají vůbec.
V USA je to taky tak, ale už ne tak vyhraněně. A já se snažím chovat jako v Mexiku.
Někdo si stěžuje, že ho cibule v bramborovém salátu nadýmá a díky tradicím vůbec netuší, že červená cibule by to vyřešila.No ale k receptu na kvetoucí cibuli:
Je, v těstíčku a tady je jeden z mnoha receptů, pod tlakem veřejného mínění :AD jsem ho hned našel:
2 1/2 hrnku hladké mouky (1 hrnek je skoro 2,2 dcl)
1 lžička kajenského pepře
2 lžíce papriky
1/2 lžičky sušeného tymiánu
1/2 lžičky sušeného oregana
1/2 lžičky mletého kmínu
1/2 lžičky mletého římského kmínu
Čerstvě mletý černý pepř
2 velká vejce
1 hrnek plnotučného mléka

Takže cibuli nakrájet ale nedokrojit, namočit v těstíčku. Mouky tolik aby to prostě bylo namáčecí těstíčko, to známe všichni. Pak ještě jednou do mouky a tu oklepat před vložením do oleje 200°C horkého. On se ochladí, ale nesmí klesnout pod 160°C, to by to bylo mastné. Smažit do zlatova a servírovat jako na obrázku.

Tady je recept na cibuli pečenou v troubě, to by snad šlo i na grilu, nemám vyzkoušeno.
1/3 hrnku jemné kukuřičné mouky
1/3 hrnku jemné strouhanky
1 čajová lžička papriky
1/2 čajová lžička chilli
1/2 čajová lžička kmínu
1/4 čajová lžička soli
1 vejce + 1 lžíce vody
Smíchejte suché věci v misce, vejce s vodou v druhé misce. Naředěné vejce naneste štětcem na cibuli a posypte sypkou směsí.
Uložte na plechu a přikryjte stanem z alobalu. Pečte 5 minut na 180°, pak sundejte alobal a pečte dál 10 minut nebo až jsou špičky cibule upečené.
Tady je jak to vypadá z trouby.
baked_blossomed_onion.jpg
baked_blossomed_onion.jpg (23.79 KiB) Zobrazeno 4973 krát


Takhle vypadá to nářadí - poštelůvka. Ale jak vidno z videa jde to i bez něj.
bloomin_onion_tool.jpg
bloomin_onion_tool.jpg (5.03 KiB) Zobrazeno 4973 krát


No a nakonec video návod: https://www.youtube.com/watch?v=JI3jFv_fOFI

Re: Chipotle Garlic Aioli

PříspěvekNapsal: 09 kvě 2015, 10:51
od j3david
Ano - a přesně toto nářadí jsem si teď z americka přivezl ... a u toho byly přibalené ty recepty na dipy,. Ještě je k tomu takový drátěný držák/věšák na gril.

Re: Chipotle Garlic Aioli

PříspěvekNapsal: 09 kvě 2015, 17:52
od Mánek
Sice je to anglicky a překlad od google taky nic moc, ale zdá se mi, že tu je ještě trochu jiný postup: http://www.foodnetwork.com/recipes/food ... ecipe.html

Také ten obrázek je stejný jako Jarkův. :)

HP

Re: Chipotle Garlic Aioli

PříspěvekNapsal: 09 kvě 2015, 18:19
od drobek
Mánku, to je ten předpis, jen jsem zapomněl na mletý římský kmín. ??? ddd
A já ještě zapomněl že se to má omoučit znovu před smažením. To je důležitý bod. A pak, než se to dá do oleje tu mouku oklepat. Vložím to do receptu. Má chyba.