Stránka 1 z 1

Bacon – Bleu Cheese Dip:

PříspěvekNapsal: 08 kvě 2015, 18:57
od j3david
Na mém poslední služebním výletě v americku jsem si koupil takový šikovný přípravek na „Blossoming onion“. Je to něco jiného než co chci tady popsat, ale kdo ví co to je, ten zamáčkne slzu. Takto upravenou cibuli dostanete jako „předkrm“ v americkém steakhouse a věřte že vám to pěkně nastartuje chuťové buňky. Pokud by byl zájem, popis a recept přiložím jindy a jinde. Nicméně v krabici, kde byl zabalen přípravek k výrobě tohoto pokrmu, byl přibalen leták s popisy tří úžasných dipů. Už jsem je všechny vyzkoušel a tady přikládám překlad receptu na jeden z nich:

Bacon – Bleu Cheese Dip:
4 plátky slaniny, nasekat na kousky
2 stroužky česneku, nadrtit
8 oz (to je po našem 226 gramů) krémového sýra. Já jsem použil taveňák „Veselá kráva“ – celé kolo
¼ hrnku smetany
4 oz (tedy něco přes 10 deka) Cambazola nebo oblíbený Bleu Cheese – takže v našich pomínkách Niva
2 lžíce nasekané pažitky
3 lžíce mandlí – opražené, nasekané

Opéct slaninu do křehka, zachytit tuk. Opéct na tomto tuku nadrcený česnek. Zašlehat měkký taveňák ponorným mixerem, přidat smetanu a mixovat do hladka. Přimixovat opražené kousky slaniny, Blue Cheese (Nivu) a mandle. Umístit směs do zapékacího hrnku a zapéct 15 minut do zlatova a až začne bublat. Podávat s grilovanou cibulí (Blossoming Onion).

Re: Bacon – Bleu Cheese Dip:

PříspěvekNapsal: 08 kvě 2015, 20:12
od Brutzel-Svejk
Zajímavý recept. Určitě za zkoušku stojí.