Stránka 1 z 1

Křenová omáčka s mandlemi

PříspěvekNapsal: 28 říj 2014, 15:07
od drobek
Recept Miloše Peroutky

2 PL másla
2 PL (necelé) mouky
2 dl vývaru
2 dl smetany
2 dl sklenka křenu (křenu podle síly a snášenlivosti)
50 mandlových plátků
1 PL citronové šťávy
Sůl, bílý pepř, cukr
Udělám jíšku, rozředím vývarem a míchám. A míchám. Až zhoustne, dochutím kořením, solí, cukrem, citronem.
Přihodím plátkované mandle. Používám koupené, kdybych je měl dělat, tak tam žádný nedám. Přidám, smetanu, prohřeju a v konečné fázi přidám křen.

Re: Křenová omáčka s mandlemi

PříspěvekNapsal: 31 říj 2014, 22:24
od wydra
A já do křenovky nedávám citron a mandle opražený na másle. Heč :-)

Re: Křenová omáčka s mandlemi

PříspěvekNapsal: 31 říj 2014, 23:29
od Brutzel-Svejk
Ahoj Wydro tak te tu konecne vidim, at se ti tu dobre s nami je. A ostatne ja do krenovky davam kren. :AD

Re: Křenová omáčka s mandlemi

PříspěvekNapsal: 01 lis 2014, 09:18
od drobek
Wydro jedna vidím že funguješ a mám radost.
Ale k tématu, citron je někdy lepší než ocet, nevím jak se chuťově zachová v křenovce.
Recept budu muset před Aničkou utajit, mandle miluje v čemkoli a jakkoli. No ale vlastně, třeba by to chutnalo i mně. ???
Křen doma je, zcela čerstvě vykopaný, jasně, bude křenovka. HP