Stránka 1 z 1

Celolitinový rošt ke kotlovému grilu

PříspěvekNapsal: 28 srp 2012, 14:05
od Mirďa
Je mnoho majitelů kotlových grilů Weber (i jiných výrobců) o průměru 47 nebo 57 cm. Všechny tyto grily jsou vybaveny buďto rošty z nerezu nebo ocelovými s niklovanou vrstvou. Pro tyto grily dlouhou dobu nebyla nějaká zásadní náhrada za tyto rošty v podobě litiny. Nyní je na trhu k dostání celolitinový rošt s příslušenstvím, jako litinový tál oboustranný a lávový kámen. Pro ty, co tíhnou ke grilování na litině je to jistě dobrá zpráva. Já osobně mám i rošt ke grilu Weber kdy je jeho střed možno vyměnit za litinu (Gourmet – sada Sear Grate), ovšem celolitinový rošt je dle mně prostě lepší a ke grilování patří více. Z originálního příslušenství od Webru používám i jejich litinovou pánev, která je určena právě k jejich Gourmet sadě, kdy se vloží do středu roštu místo drátěného roštu, ale bez problému ji použiji i na celolitinovém roštu. Proto jsem drátěné rošty uložil na půdu a griluji již jen na litině a jsem víc než spokojen. I udržba litiny se mi jeví daleko přijemnější než klasických drátěných roštů.

Jak jste na tom Vy, nerezový rošt, nebo litina?

[img=
LR 47 cm.jpg
LR 47 cm.jpg (21.67 KiB) Zobrazeno 3801 krát
][/img]
[img=
GR 47 cm.jpg
GR 47 cm.jpg (7.45 KiB) Zobrazeno 3801 krát
][/img]
[img=
LR 57 cm.jpg
LR 57 cm.jpg (24.54 KiB) Zobrazeno 3801 krát
][/img]
[img=
GR 57 cm.jpg
GR 57 cm.jpg (15.97 KiB) Zobrazeno 3801 krát
][/img]

Re: Celolitinový rošt ke kotlovému grilu

PříspěvekNapsal: 28 srp 2012, 14:49
od drobek
Podle mého soudu a podle toho co jsem vyzkoušel, je litina lepší. Sám jsem se teď vrátil k Charbroil grilu s litinovým roštem. Nějaký čas ho měl doma syn a jeho žena. Oni teď dostali od jejích rodičů úplně nový a tak se starý dobrý vrátil "domů".