Stránka 1 z 1

Tenderizer

PříspěvekNapsal: 05 čer 2012, 11:00
od parles
Zajímá mě váš názor na použití tenderizeru pro úpravu masa na gril. Já si myslím, že je to dobrá věc. Já tedy mám jen takovou levnou českou napodobeninu, která má jen 12 nožů o délce cca 2 cm. ale nedávno jsem v Makru viděl profi tenderizer, který má asi 48 nožů, nejméně 5 cm dlouhých a vypadá bytelně. Tak nevím, koupit, nekoupit? Napište! :?

Re: Tenderizer

PříspěvekNapsal: 05 čer 2012, 15:00
od drobek
Sám ho nepoužívám, ovšem je fakt, že naše steakové maso je z krav (a býků) chovaných jen na maso, strávili (y) život na pastvě. Maso je křehké, tedy netuhé a tenderizeru netřeba, přesto ne něj lidé kteří ho zkusili přísahají.
Pamatuju doby kdy hovězí na pultě pro běžné spotřebitele bylo z krav takřka stoletých, které už přestaly dojit. To maso bylo tuhé na cokoli. Dnes, pokud vím, je v Česku k mání maso jiné, křehčí, ale přesto nedokonalé a tenderizer bych doporučil.
No a pokud se plácneš přes kapsu a budou to mít, tak si na dobrý steak kup argentinské maso. Je správně uleželé = křehké, ono to taky trvá než docestuje, a to mu jen prospěje. Ovšem asi stojí víc, to je bohužel pravda.

Re: Tenderizer

PříspěvekNapsal: 06 čer 2012, 21:09
od Mirďa
Za mně rozhodně použij, plácneš li se přes kapsu a kopíš li argentinu, tak to samozřejmě potřebovat nebudeš, to má drobek pravdu, ale jinak jo. Já používám a výsledek je skvělý, používám i na jiná masa jako třeba krkovičku a fakt spokojenost nejen moje. nevím jestli Makro má kvalitní ale kdo hledá najde i jinde určitě kvalitní.

Re: Tenderizer

PříspěvekNapsal: 06 čer 2012, 22:25
od Brutzel-Svejk
Ja osobne nechavam hovezi maso zrat az 4 tydny ve vakuu(nezamrazit), pak neni treba tenderizeru. Samozrejme jsem ve vyhode ,ze kupuji maso jiz predezrale.

Re: Tenderizer

PříspěvekNapsal: 22 čer 2012, 22:34
od Mirďa
No to jo, předezrálé je předezrálé, ovšem pokud se k tomu jeden nedostane a třeba kus hovězího chce udělat z toho co místní krámy nabízí (což není nic moc), tak je tenderizér dobrý pomocník. Samozřejmě že na odleželé hovězí je to hřích používat, jednak to není třeba a tím bych maso fakt nechtěl kazit.