Lovecký eintopf

Lovecký eintopf

Příspěvekod drobek » 13 lis 2010, 23:16

1 1/2 hrnku cibule, usekané
10 dkg čerstvých hub, nakrájených na plátky
2 lžíce oleje
0,5 kg velmi hrubě mletého hovězího nebo velmi jemně nakrájeného
1 hrnek hovězího vývaru
špetka muškátového oříšku
1/2 lžičky worcesthire sauce
1/2 lžičky pepře
3 středně velké brambory, oloupané a uvařené
3 lžíce másla
2 vejce
4 kyselá jablka
1/2 hrnku strouhanky

V rendlíku na oleji osmahněte cibulku, přidejte houby a osmahněte houby do měkka. Přidejte maso a 3–5 minut osmahněte.
Přidejte vývar, uveďte do varu a zvolna duste. Přidejte špetičku muškátového oříšku, worcesthire, sůl, a pepř. Brambory umelte či jinak rozmělněte, přidejte špetičku muškátového oříšku, 2 PL másla, sůl, pepř a vejce.
Jablka oloupejte, nakrájejte na plátky.
Dno hlubokého pekáče pokryjte 1/3 brambor, na to polovinu masové směsi, a polovinu jablek. Na to zase brambory, maso a jablka a brambory. Navrch posypte strouhankou, poklaďte kousky másla a pečte při 190°C 45 minut, potom 210°C ještě 10 minut.
Skleróza je nejkrásnější choroba. Nebolí a každý den se člověk dozví něco nového.... (Aurelius Augustinus)
Uživatelský avatar
drobek
Spokojený důchodce
Spokojený důchodce
 
Příspěvky: 1873
Registrován: 17 srp 2010, 14:59
Bydliště: Skalka 1946; 56002 Česká Třebová

Zpět na Polévky

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků

x