Stránka 1 z 2

Valašská štědrovka

PříspěvekNapsal: 24 led 2013, 21:47
od drobek
To je tak. Posílá nám švagrová, teda moje, recepty vytrhané z časopisů, ani nevím odkud. Tenhle mně zaujal, a protože jsme doma poněkud v "přechodu", uprostřed stěhování, zdá se mi, že nejlepší způsob jak si recept uchovat je ho dát sem. Ostatně, moc se mi líbí, uvařím si to co nejdřív.
Jen jednu poznámku k němu mám, že podle receptu se vaří brambory a kyselé zelí najednou. No, nevím jak autorovi, ale já je měl vždycky tvrdé. Místo toho teď vařím vlastně vlním brambory zvlášť a až je zelí uvařené přidám je tam.


stedrovka.jpg
stedrovka.jpg (59.08 KiB) Zobrazeno 4983 krát

Re: Valašská štědrovka

PříspěvekNapsal: 25 led 2013, 10:49
od Mánek
Na ty brambory mám stejný názor. Ony se sice časem uvaří, ale to bys musel začít už o týden dřív, abys to měl na požadovaný den hotové. :)

Re: Valašská štědrovka

PříspěvekNapsal: 25 led 2013, 16:23
od drobek
No právě. Než jsem se tohle dozvěděl, jedli jsme boršč s tvrdýma bramborama. :mrgreen:

Re: Valašská štědrovka

PříspěvekNapsal: 25 led 2013, 16:42
od Brutzel-Svejk
Nevím? Dělal jsem často podobné polévky a nikdy jsem problém s brambory neměl. Vždy jsem jen odzkousel jestli jsou měkké. ???

Re: Valašská štědrovka

PříspěvekNapsal: 25 led 2013, 16:47
od drobek
JO. brambory do měkka, to jo, ale pak se mi rozvaří to ostatní. ddd
Joži, dokud jsem nevěděl, že se zakysanka nesmí vařit, klidně jsem ji vařil a nic se nestalo. Teď už to vím a ona ví, že to vím já, a srazila by se. Ale, tady je v ní želatina, možná proto je tak náchylná na sražení, když ji ohřeješ na víc než 71°. Když koupím mexickou, nestane se nic. Kdo ví, jak se zachová česká. Za 102 dní tam budem a pak to vyzkouším. aaa