Stránka 1 z 1

drožďové knedlíčky do polévky

PříspěvekNapsal: 17 lis 2011, 16:07
od Dag
Droždí má kladný vliv na naši imunitu, což jistě ocetíte v mlhavých a vlhkých nastálých dnech.
Pomůže při únavě a proti depresím a prý se při jeho časté konzumaci i mládne.
Může se pít po ránu rozmíchané v mléce, ale lepší a chutnější je udělat z něj knedlíčky do hovězí polévky, pravé, nebo falešné.
Já je dělám alespoň jednou týdně a mohu doporučit.


1 kostka droždí (42 g)
1 střední cibule
olej nabo máslo
1-2 vejce,
sůl a pepř
dva stroužky česneku
zelená petrželka....i sušená
strouhanka podle potřeby

Cibuli jemně nakrájím a zpěním na oleji nebo na másle.
Přidám rozdrobené droždí a nechám je na mírném ohni rozpustit.
Některé kuchařky píšou....až droždí začne vonět..., ale to je zavádějíví, opravdu jistější je, až se rozpustí.
Nechám vychladnout,
Přidám vejce a koření a dobře promíchám.
Podle potřeby zahustím strouhankou
Hmota by měla být vláčná, nikoliv však tuhá.

Dělám menší knedlíčky, které vhazuji do vařící polévky
Vařím 3-5 minut.

Re: drožďové knedlíčky do polévky

PříspěvekNapsal: 17 lis 2011, 21:40
od Mánek
Kdysi za mala jsem je nesnášel, ale teď je můžu a mám je docela rád. :)