Uzené po moravsku

O uzeni či sušení masa, ryb, klobásek, sýra a všeho ostatního.

Uzené po moravsku

Příspěvekod Brutzel-Svejk » 06 lis 2010, 11:18

Uzené po moravsku

bůček a krkovička
česnek
sůl

Maso nasolíme a načesnekujeme hrubě rozdrceným česnekem a za-vakuujeme(sáček, nádoba). Dáme na 4 týdny do lednice kde toto každý den přetáčíme, aby se nashromažďovaný lák stejnoměrně rozdělil. Po teto době sprostíme sáčku a opláchneme pod studenou tekoucí vodou. Naskládáme do vetší nádoby a přelijeme na 24 hodin převařenou (studenou) vodou. Druhy den, nejlépe začneme brzy ráno. Vyjmeme, osušíme a protáhneme šrůtky masa provázkem k pověšeni v udírně (používám zahradní gril "ONDRA").
Tuto si rozehřejeme na 80-90 stupňů a maso udíme po dobu 7-8 hodin.
Ondra.jpg
Ondra.jpg (41.25 KiB) Zobrazeno 8630 krát
Bild1.jpg
Bild1.jpg (46.24 KiB) Zobrazeno 8630 krát
Bild2.jpg
Bild2.jpg (48.81 KiB) Zobrazeno 8630 krát
uzene.jpg
uzene.jpg (56.21 KiB) Zobrazeno 8630 krát
Kdybych k tomu měl ještě sílu, nedělal bych vůbec nic.
Obrázek
Uživatelský avatar
Brutzel-Svejk
Bakalář
Bakalář
 
Příspěvky: 1101
Registrován: 16 srp 2010, 19:25
Bydliště: Nemecko

Re: Uzené po moravsku

Příspěvekod parles » 12 lis 2010, 15:59

To se mi líbí a proto mám pár otázek. Bylo by možno sdělit kolik asi soli na kilo masa? A jednotlivé kusy masa zavakuovat nasucho do sáčků, nebo by stačilo je vložit do mikrotenových sáčků a zavázat? Děkuji za odpověď a zdravím!
To nejlepší teprve přijde!
Uživatelský avatar
parles
Grillmeister
 
Příspěvky: 195
Registrován: 05 lis 2010, 08:21
Bydliště: Děčín

Re: Uzené po moravsku

Příspěvekod Brutzel-Svejk » 12 lis 2010, 17:16

Abych pravdu řekl dělám to podle oka. Normálně nasolit jak když děláš pečeni a tak na 5 kg masa 3-4 paličky česneku. Já totiž jak česnek i sůl do masa vmasíruji. Když vezmeš trochu víc soli tak se nic nestane. Jednotlivé kusy masa pak zavakuovat na sucho do vakuových sáčku a ostatní dle popisu.
Kdybych k tomu měl ještě sílu, nedělal bych vůbec nic.
Obrázek
Uživatelský avatar
Brutzel-Svejk
Bakalář
Bakalář
 
Příspěvky: 1101
Registrován: 16 srp 2010, 19:25
Bydliště: Nemecko

Re: Uzené po moravsku

Příspěvekod Mánek » 13 lis 2010, 05:09

S těmi sáčky je to dobrý nápad, já to nakládám v tom hrnci, co máš na fotce, a blbě se to překládá. :)
Nezáleží na výši důchodu, ale na tom, kolikrát ho dostaneme! :D
Uživatelský avatar
Mánek
Vládce vod
Vládce vod
 
Příspěvky: 1226
Registrován: 19 srp 2010, 20:27
Bydliště: Moravský Beroun


Zpět na Připraveno v udírně, sušičce

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 12 návštevníků

cron

x