Stránka 1 z 2

Medovina podle neznámého

PříspěvekNapsal: 21 lis 2010, 17:46
od zlomax
Po dlouhé době jsem opět vyplenil antikvariát v Liberci. Mimo jiné jsem tam sehnal i knížečku od Ing.Dr. Josefa Kozáka – Ovocná vína z roku 1944. Receptůra na medovinu byla vložena na zvláštním papírku a psaná rukou.

Ingredience:

1 kg medu,
šťáva z 1,5 kg jablek,
2 g salmiaku,
10 g čerstvých listů ořešákových,
vody až 5 litrů kvasí se s 1 kg cukru a Sherry-kvasnicemi.


Bohužel tady není postup. Takže zasvěcená diskuze je na obzoru, jo a taky počítám s tím, že se zapojíte do rozšiřování této kategorie. Domácího chlastu není nikdy dost.

Re: Medovina podle neznámého

PříspěvekNapsal: 21 lis 2010, 19:15
od Mánek
Řekl bych, že se všechno svaří, přecedí, nechá vychládnout a přidají se do toho kvasinky. Až to dobublá, je to hotové a stočí se to do flašek.

Re: Medovina podle neznámého

PříspěvekNapsal: 21 lis 2010, 19:30
od Brutzel-Svejk
Jo, ale kde vezmeme teď ořešákové listy? Satira!!!

Re: Medovina podle neznámého

PříspěvekNapsal: 21 lis 2010, 19:33
od Mánek
No bóže, tak tam prostě nasypeš jiné listí, třeba bobkový list se najde v každé domácnosti! :D

Re: Medovina podle neznámého

PříspěvekNapsal: 27 lis 2010, 17:05
od zlomax
Pánové pro příště musíte v létě myslet na zimní čas a nasušit co je třeba. Švejk může použít národního stromu což je myslím Dub.