Medovina podle neznámého

Medovina podle neznámého

Příspěvekod zlomax » 21 lis 2010, 17:46

Po dlouhé době jsem opět vyplenil antikvariát v Liberci. Mimo jiné jsem tam sehnal i knížečku od Ing.Dr. Josefa Kozáka – Ovocná vína z roku 1944. Receptůra na medovinu byla vložena na zvláštním papírku a psaná rukou.

Ingredience:

1 kg medu,
šťáva z 1,5 kg jablek,
2 g salmiaku,
10 g čerstvých listů ořešákových,
vody až 5 litrů kvasí se s 1 kg cukru a Sherry-kvasnicemi.


Bohužel tady není postup. Takže zasvěcená diskuze je na obzoru, jo a taky počítám s tím, že se zapojíte do rozšiřování této kategorie. Domácího chlastu není nikdy dost.
Uživatelský avatar
zlomax
Kuchař
 
Příspěvky: 70
Registrován: 05 lis 2010, 10:00
Bydliště: Chrastava, Mostní ul, Turecko

Re: Medovina podle neznámého

Příspěvekod Mánek » 21 lis 2010, 19:15

Řekl bych, že se všechno svaří, přecedí, nechá vychládnout a přidají se do toho kvasinky. Až to dobublá, je to hotové a stočí se to do flašek.
Nezáleží na výši důchodu, ale na tom, kolikrát ho dostaneme! :D
Uživatelský avatar
Mánek
Vládce vod
Vládce vod
 
Příspěvky: 1226
Registrován: 19 srp 2010, 20:27
Bydliště: Moravský Beroun

Re: Medovina podle neznámého

Příspěvekod Brutzel-Svejk » 21 lis 2010, 19:30

Jo, ale kde vezmeme teď ořešákové listy? Satira!!!
Kdybych k tomu měl ještě sílu, nedělal bych vůbec nic.
Obrázek
Uživatelský avatar
Brutzel-Svejk
Bakalář
Bakalář
 
Příspěvky: 1101
Registrován: 16 srp 2010, 19:25
Bydliště: Nemecko

Re: Medovina podle neznámého

Příspěvekod Mánek » 21 lis 2010, 19:33

No bóže, tak tam prostě nasypeš jiné listí, třeba bobkový list se najde v každé domácnosti! :D
Nezáleží na výši důchodu, ale na tom, kolikrát ho dostaneme! :D
Uživatelský avatar
Mánek
Vládce vod
Vládce vod
 
Příspěvky: 1226
Registrován: 19 srp 2010, 20:27
Bydliště: Moravský Beroun

Re: Medovina podle neznámého

Příspěvekod zlomax » 27 lis 2010, 17:05

Pánové pro příště musíte v létě myslet na zimní čas a nasušit co je třeba. Švejk může použít národního stromu což je myslím Dub.
Uživatelský avatar
zlomax
Kuchař
 
Příspěvky: 70
Registrován: 05 lis 2010, 10:00
Bydliště: Chrastava, Mostní ul, Turecko

Další

Zpět na Zlomaxova rubrika o chlastu

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 návštevníků

cron

x