Stránka 3 z 4

Re: Becherovka pro Gurmany

PříspěvekNapsal: 24 srp 2012, 21:50
od drobek
Děkuju, urologický čaj mám, podržte se, kupuju v Bosenském obchodě! A pak že jsou tam nevzdělaní, HA!!!

Re: Becherovka pro Gurmany

PříspěvekNapsal: 24 srp 2012, 21:58
od Stan
Fajn.
Neznám přesné dávkování, takže to bude asi pokus/omyl, nicméně v této oblasti se člověk jaksi obětuje, že?! :D

Re: Becherovka pro Gurmany

PříspěvekNapsal: 24 srp 2012, 22:35
od drobek
A rád, konečně když bude nejhůř bude to vodka co se mi po ní bude hezky čůrat :AD

Re: Becherovka pro Gurmany

PříspěvekNapsal: 29 srp 2012, 13:00
od Mánek
Zjistil jsem dnes, že mám podobný recept ze slovenských stránek, jen je tam několik jiných surovin:

Domáca Becherovka

Ingredience:
1 l alkoholu (vodka a pod.),
2 ČL stomaranu (čaj - dostať ho v lekárni),
1 ČL paliny pravej - pelyněk pravý,
3 PL kryštálového cukru,
1 vanilkový cukor,
5 klinčekov -hřebíček,
kúsok celej škorice - skořice

Popis přípravy:
Všetky prísady dáme do alkoholu, premiešame a necháme stáť minimálne 2 dni.
Potom scedíme (prefiltrujeme) a uložíme vo vhodnej fľaši na málo dostupné miesto (aby nám dlho vydržala).

:AF

Re: Becherovka pro Gurmany

PříspěvekNapsal: 29 srp 2012, 13:19
od Brutzel-Svejk
Mánek píše:Zjistil jsem dnes, že mám podobný recept ze slovenských stránek, jen je tam několik jiných surovin:

Domáca Becherovka

Ingredience:
1 l alkoholu (vodka a pod.),
2 ČL stomaranu (čaj - dostať ho v lekárni),
1 ČL paliny pravej - pelyněk pravý,
3 PL kryštálového cukru,
1 vanilkový cukor,
5 klinčekov -hřebíček,
kúsok celej škorice - skořice

Popis přípravy:
Všetky prísady dáme do alkoholu, premiešame a necháme stáť minimálne 2 dni.
Potom scedíme (prefiltrujeme) a uložíme vo vhodnej fľaši na málo dostupné miesto (aby nám dlho vydržala).

:AF

Toho cukru je tam málo, bylo by to asi hodně hořké.