Stránka 1 z 1

Bramborová pomazánka ze Sološnice

PříspěvekNapsal: 14 črc 2017, 19:20
od iva
3 střední brambory vařené ve slupce
75 g neochuceného taveného sýra
1 PL másla
1 PL majolky
1 menší nadrobno krájená cibule (nebo 1 KL sušené práškové- granulované)
sůl

Uvařené brambory nastrouháme na malých slzách a utřeme s taveným sýrem, změklým máslem a majolkou. Přidáme cibuli a osolíme podle chuti. Necháme do druhého dne odležet, a pak případně dosolíme.

Mám vyzkoušeno, že lze použít i brambory vařené bez slupky. Poměr surovin je orientační, podle receptu získaného na Krumpolovém dni v západoslovenské vesnici Sološnica.

Re: Bramborová pomazánka ze Sološnice

PříspěvekNapsal: 15 črc 2017, 06:13
od Mánek
Ta je dobrá i na chlebíčky a jednohubky. HP

Re: Bramborová pomazánka ze Sološnice

PříspěvekNapsal: 16 črc 2017, 09:52
od drobek
Zajímavě dobrá, osobně zkusím přidat trochu česneku, opravdu jen trošku a papriku pro barvu. HP