od kikimor » 12 led 2011, 18:34
No až tak složité to není. Jestli nemáte známého řezníka, tak sežeňte kontakt na výrobnu masných výrobků. Tam se přes zimu dělají jelítka a tmavá tlačenka a s vepřovou krví pracují denně, stačí se zeptat. A jestli máte známého řezníka kde není výrobna, vozí jim maso z jatek, kde vepřová krev je. Určitě mu při dalším závozu masa petláhev s krví přivezou. Líná pusa, .......... A potom co neusmažím na cibulce, vezmu 20dkg světlé tlačenky, nakrájím na kostky, na sádle obdělám cibuli, přidám hladkou mouku, udělám světlou zásmažku(polévka bude krásně krémová), zaliju vývarem a krví, rozšlehám, provařím, přidám nakrájenou tlačenku, uvařené kroupy, česnek, majoránku a pepř, dosolím a na vrch dám lžíci domácího sádla. A je to.
P.S. Tam kde je výrobna, odvářejí maso na tlačenky a jitrnice a ten výborný silný vývar vylévají. Takže k té krvi je poproste o dvě, tři petláhve s vývarem. Podlévat s tím segedýn, to je nádhera. A zbytek na mrazák, příjde čas na česnečku pro zahřátí v zimě.