Stránka 1 z 1

Mandlový candát

PříspěvekNapsal: 09 led 2013, 12:44
od Mánek
Na přání wydry přidávám jeden z receptů z mé kuchařky, který jsem připravoval na srazu z candáta, kterého dodala svato.

Ingredience:
800 g porcí z candáta,
1 citron,
1 vejce,
hladká mouka,
200 g mandlových plátků,
200 g strouhanky,
máslo,
sůl

Popis přípravy:
Porce candáta osušíme, pokapeme citronem, osolíme a dáme na 30 minut odpočinout. Potom rybu lehce protáhneme moukou, namočíme v rozšlehaném vejci, obalíme ve strouhance smíchané s mandlemi a zvolna smažíme na másle dorůžova. Na talíři rybu ozdobíme plátkem citronu a jako přílohu použijeme vařené nebo opečené brambory.

Obrázek

HP

Re: Mandlový candát

PříspěvekNapsal: 09 led 2013, 16:56
od drobek
Z vlastní zkušenost dodávám, že takhle udělaná je výborná jakákoli bílá ryba, u nás i mořská, vlastně krom lososa všechny. Ty mandle tomu dodávají chuť a křupavost. BB HP